Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2023

докладвано от съдия Милена Даскалова


Анотация

Въпрос

е от обуславящо значение за крайния изход на спора, но не е разрешен в противоречие с практиката на ВКС, включително и сочената такава от касатора, тъй като при произнасянето си въззивният съд е съобразил фактите, имащи значение при преценката му за съществуването на предпоставките за спиране производството по делото на основание чл. 229, ал. 1, т. 4 ГПК, а те са наличието на неприключило производство по друго дело, образувано пред СРС, имащо значение за правилното решаване на спора по чл. 108 ЗС.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на 22.03.2023 година в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Бонка Дечева

ЧЛЕНОВЕ: Теодора Гроздева

Милена Даскалова

разгледа докладваното от съдия Даскалова ч. гр. дело №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е по реда чл. 274, ал. 3 ГПК.

Образувано е по частна касационна жалба на В. П. Я. против определение №******г. на Окръжен съд- Варна, постановено по в. ч. гр. д. №******г., с което е потвърдено определение №******г., постановено по гр. д. №******г. на Районен съд – Девня, с което е спряно на основание член 229, ал. 1, т. 4 ГПК производството по делото до приключване с влязъл в сила акт на производството по гр. д. №47073/2020 г. по описа на Софийски районен съд - 125 състав.

В жалбата са изложени оплаквания за незаконосъобразност на въззивното определение и се иска неговата отмяна. В изложението за допускане до касационно обжалване се поддържа, че са налице предпоставките на чл. 280, ал. 1, т. 1 и 3 ГПК за допускане на касационно обжалване по следните правни въпроси:

1. Следва ли съдът да обсъди всички доказателства по делото или само тези, на които основава решението си?

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 274 ал. 3 ГПК за недопускане, Определения по чл. 274 ал. 3 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация