Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Веселка Марева


Анотация

Въпрос

също не е определящ за изхода на спора, защото експертиза за доходите на страните при претенция за трансформация на лично имущество, не е необходима. От друга страна такава експертиза не е искана от касатора, нито въззивната му жалба съдържа довод за допуснато процесуално нарушение в тази насока. Ето защо и този въпрос не представлява правен въпрос по смисъла на чл. 280, ал. 1 ГПК - такъв, който е разрешен в мотивите на съда и е предопределил изхода на спора.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на четвърти април през две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА

АТАНАС КЕМАНОВ

като разгледа докладваното от съдия Веселка Марева гр. д. №******година и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Обжалвано е решение №******г. по гр. д. №******г. на Старозагорски окръжен съд, с което е потвърдено решение №******г. по гр. дело №******г. на Старозагорски районен съд, с което е допусната съдебна делба между Р. Д. Г. и И. М. Г. при равни квоти на вещи, придобити в съпружеска имуществена общност: лек автомобил БМВ 5 ЕР РЕИХЕ, рег. [рег. номер на МПС] , климатична система FUJITSU ASYG 14 LUCA/AOG 14 LUC и поземлен имот с идентификатор *** по КККР на [населено място], местност “Г.“, с площ 3040 кв. м.

Касационната жалба е подадена от И. М. Г.. Посочено е, че се обжалва решението изцяло, но всъщност са наведени оплаквания само срещу неуваженото негово възражение за трансформация на лично имущество при придобиването на автомобила и е поискано отхвърляне на иска за делба на тази

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация