Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Василка Илиева


Анотация

Въпрос

Какви са критериите, от които следва да се ръководи съдът при определяне на режима за лични отношения между родителя, който не упражнява родителски права и детето, както и обвързан ли е съдът от конкретните предложения на родителите?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в съдебно заседание на четвърти април две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СТОИЛ СОТИРОВ

ЧЛЕНОВЕ:

ВАСИЛКА ИЛИЕВА, ЗОЯ АТАНАСОВА

при секретаря Ани Давидова

и в присъствието на прокурора

изслуша докладваното от съдията ВАСИЛКА ИЛИЕВА

гр. дело №******година

Производство по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допуснато на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК касационно обжалване по касационна жалба на С. Й. Д. на въззивно решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. на Окръжен съд-Хасково в частта, с която е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д. №2543/2013г. по описа на РС-Хасково, с което е определен режимът на лични отношения на майката С. Й. Д. с детето В. С. Б., както следва: майката има право да вижда и да взема при себе си детето В. С. Б. 45 дни през лятната му ваканция, когато бащата С. Ц. Б. не ползва платения си годишен отпуск, 10 дни през зимната /Коледната/ му ваканция за всяка четна календарна година и 5 дни през пролетната /Великденската/ му ваканция за всяка нечетна календарна година, като при осъществяването

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация