Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2023

докладвано от съдия Зоя Атанасова


Анотация

Въпрос

в изложението, да се отмени въззивното определение в обжалваната част и вместо него се постанови друго, с което молбата на ищцата за изменение на първоинстанционното решение в частта за разноските относно присъденото адвокатско възнаграждение в полза на ответника се уважи.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд - четвърто гражданско отделение в закрито заседание на 12 май през две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЗОЯ АТАНАСОВА

ЧЛЕНОВЕ: ВЛАДИМИР ЙОРДАНОВ

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

като разгледа докладваното от съдия З. Атанасова

ч. гр. дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 274, ал. 3 ГПК.

Образувано е по подадена касационна частна жалба вх. №******г. от ищцата Т. Н. Г., чрез адв. С. К. срещу определение №******г. по в. ч. гр. дело №******г. на Варненски окръжен съд в частта, с която е отменено определение №******г. по гр. дело №5468/2020 г. на Варненски районен съд, с което е изменено решение №2602011/04.04.2022 г. по същото дело в частта за разноските, като съдът е отменил диспозитива си, с който е присъдил в полза на Ж. А. А. разноски за заплатено адвокатско възнаграждение в размер на 2400 лв. и вместо него е осъдена Т. Н. Г. от [населено място] да заплати на Ж. А. А. от [населено място] сумата 2400 лв., съставляващи сторени разноски в първоинстанционното производство за заплащане на адвокатско възнаграждение на основание чл. 78, ал. 3 ГПК. Поддържаните основания за неправилност на определението са нарушение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.