Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Кристияна Генковска


Анотация

Въпрос

За критериите при определяне на конкретния размер на обезщетението по чл. 52 ЗЗД.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на тридесети май през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТОТКА КАЛЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ВЕРОНИКА НИКОЛОВА, КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

при секретаря Петя Кръстева като изслуша докладваното от съдия Генковска т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на К. Е. С., чрез пълномощника адв. К. Н. срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийски апелативен съд, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на СГС в частта, с която е отхвърлен искът на касаторката против [фирма], [населено място] за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди за разликата над 24 000 лв. до общия предявен размер на сумата 50 000 лв., на осн. чл. 226, ал. 1 КЗ / отм./.

В касационната жалба се излагат съображения за неправилност на обжалваната част от решението на САС. Касаторката счита за необоснован изводът на въззивния съд, че липсват доказателства за претърпените от пострадалата болки и страдания във връзка с психическата травма от преждевременно прекратена бременност и загубата на плод. Не е

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация