Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Снежанка Николова


Анотация

Въпрос

Може ли предявяването на иск за собственост върху определена ид. ч. от имота да прекъсне и не прекъсва давностния срок на владение върху друга ид. ч. от този имот, притежавана от лица, които не са предявили иск за собственост?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ІІ гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и шести септември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ПЛАМЕН СТОЕВ

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретаря Т. Иванова, като разгледа докладваното от съдията Николова гр. д. №******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационната жалба на М. Д. А. и С. И. А., двамата от [населено място], чрез пълномощника им адв. К. Р., срещу въззивното решение №******год. по гр. д. №******год. на Варненския окръжен съд. С него е потвърдено първоинстанционното решение в частта му, с която са отхвърлени исковете на касаторите за признаване за установено по отношение на К. М. К., че са собственици на 1/2 ид. ч. от УПИ №******год. – 3.07.2008 год. /с присъединяване на владението на праводателите им/, евентуално по давност в периода 27.08.2002 год.- 23.07.2014 год., и след отмяна на първоинстанционното решение в частта относно построената в имота едноетажна жилищна сграда е постановено друго решение, с което са отхвърлени исковете на касаторите срещу ответника К. М. К. за собственост на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация