Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Снежанка Николова


Анотация

Въпрос

За приложението на чл. 76 ЗН относно условието за отпадане на последиците на относителната недействителност на актовете на разпореждане на сънаследник с отделни наследствени имоти след делбата им.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ІІ гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и шести септември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ПЛАМЕН СТОЕВ

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретаря Т. Иванова, като разгледа докладваното от съдията Николова гр. д. №******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл. 

Образувано е по касационната жалба на С. П. С. от [населено място], чрез пълномощника й адв. А.. Г., срещу въззивното решение №******год. по гр. д. №******год. на Плевенския окръжен съд в частта му, с която след частична отмяна на първоинстанционното решение от 18.06.2015 год. по гр. д. №******год. на Плевенския районен съд е постановено друго, с което е отхвърлен предявения от касаторката срещу К. И. Г. иск за признаване за установено между тях, че касаторката С. С. е собственик на нива от 8.994 дка в м. „Д.”представляващ имот №******г.”, представляващ имот №170006, находящи се в землището на [населено място], [община], на основание договорите по нотариални актове №№65 и 66/21.12.2011 год.

Касаторката поддържа оплаквания за

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК, чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация