Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Бонка Дечева


Анотация

Въпрос

Как следва да се тълкува разпоредбата на чл. 349, ал.2 ГПК съделителят да е живял в делбения имот към момента на откриване на наследството и пребиваването към този момент в чужбина поради служебно командироване изключва ли приложението на тази норма?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в съдебно заседание на 10 май две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ГЪЛЪБИНА ГЕНЧЕВА, БОНКА ДЕЧЕВА

при участието на секретаря Даниела Никова

и в присъствието на прокурора

изслуша докладваното от съдията БОНКА ДЕЧЕВА

гр. дело 432/2016 година

Производството е по чл. 290 ГПК

С определение №******г.. по касационна жалба на А. Д. М. е допуснато касационно обжалване на решение №******г. по гр. д.№******г. на Окръжен съд-Стара Загора, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на Районен съд - Сара Загора. С последното е извършена съдебната делба, като допуснатия до делба недвижим имот: ½ ид. ч. от дворно место, находящо се в [населено място], [улица] площ 317 кв. м., а по скица 329 кв. м., представляващо ПИ с идентификатор 68850.503.519, ведно с първия етаж от построената в него триетажна жилищна сграда със застроена площ 88,28 кв. м. с идентификатор 68850.503.519.1.1, ведно с принадлежащите към него западно мазе с площ 29,97 кв. м. и югоизточно таванско помещение с площ 37 кв. м. е изнесен на публична продан. Не са уважени претенцията на касатора и на Д.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК, чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация