Определение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Димитър Димитров


Анотация

Въпрос

Дали лицето заемащо длъжността „Председател на ТЕЛК” е част от ръководството на съответното лечебно заведение, към което е структурирана комисията, по смисъла на § 1, т. 3 ДР КТ и приложима ли е по отношение на него възможността за прекратяване на трудовото му правоотношение по реда на чл. 328, ал. 2 КТ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, гражданска колегия, ІV-то отделение, в закрито заседание на 27.01.2016 (двадесет и седми януари две хиляди и шестнадесета) година в състав:

Председател:

Борислав Белазелков

Членове:

Борис Илиев, Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК и е образувано по повод на подадена В. Н. Н. срещу решение №******година на Окръжен съд Хасково, постановено по гр. д. №******година, касационна жалба с вх. №******година.

С обжалваното решение съставът на Окръжен съд Хасково след отмяна на решение №******година на Районен съд Димитровград, постановено по гр. д. №34/2015 година е отхвърлил предявените от В. Н. Н. срещу [фирма] [населено място] искове с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 и т. 2 КТ, с които е поискал да бъде признато за незаконно уволнението му от длъжността „Председател на ТЕЛК”, извършено със заповед №687/02.09.2014 година на управителя на лечебното заведение, на основание чл. 328, ал. 2 КТ като същото бъде отменено и да бъде възстановен на заеманата преди уволнението длъжност.

В подадената В. Н. Н. касационна жалба са изложени

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация