Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Ценка Георгиева


Анотация

Въпрос

Дали родителят на малолетно, респ. непълнолетно дете, който не е титуляр на родителските права по силата на влязъл в сила съдебен акт, има активната процесуална легитимация да предяви, респ. да даде допълващо съгласие по иск за присъждане на издръжка на детето срещу другия родител?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гражданско отделение, в съдебно заседание на 26 април две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Ценка Георгиева

Членове:

Илияна Папазова, Майя Русева

При секретаря Анжела Богданова, като изслуша докладваното от съдията Ц. Георгиева гр. д. №******г., за да се произнесе взе пред вид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл.

С определение №******г., постановено по настоящото дело №******г. на ВКС, ІІІ г. о., е допуснато касационно обжалване на въззивното решение на Софийски градски съд, ГО, І бр. възз. с-в, №******г. по в. гр. д. №******г., с което е обезсилено решението на Софийски районен съд, ІІІ го., 88 състав, №2034/22.11.2013г. по гр. д. №6943/2010г., с което е осъден К. Д. К. да заплаща на основание чл. 143, ал. 2 СК на Д. К. К. и Й. К. К. чрез тяхната майка и законен представител Е. Т. Д. по 80 лв. месечна издръжка за периода от 18.05.2010г. до 13.05.2013г., и е прекратено производството по делото.

Ответникът К. Д. К. от [населено място] в представения писмен отговор от

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация