Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, първо търговско отделение, в закрито заседание на четиринадесети март, през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ: РОСИЦА БОЖИЛОВА

ВАСИЛ ХРИСТАКИЕВ

като разгледа докладваното от съдия Божилова ч. т. д.№******година, съобрази следното:

Производството е по чл. 274, ал. 3 ГПК.

Образувано е по частна касационна жалба на Г. Т. Т. против определение №******г. по т. д.№******г. по описа на Пловдивски апелативен съд, с което е потвърдено определение №******г. по т. д.№******г. на Пловдивски окръжен съд. С потвърденото определение е върната, поради недопустимост на предявения иск, исковата молба подадена от жалбоподателя – ищец против ЗАД „ Булстрад В. Иншуърънс Г. „ АД, за присъждане обезщетение за неимуществени вреди от претърпени телесни увреждания, в причинна връзка с ПТП от 12.11.2019 г., настъпило по вина на водача на застрахован при ответното дружество, по задължителна застраховка „ Гражданска отговорност „ на автомобилистите автомобил, поради непредявена предходно на завеждането на иска претенция пред застрахователя, на основание чл. 498, ал. 3 КЗ. Страната твърди, че изводът на съда за непредявена предварително претенция пред застрахователя, е неверен, тъй като такава е заявена, видно от съдържанието на изпратено от

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 274 ал. 3 ГПК за недопускане, Определения по чл. 274 ал. 3 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация