Решение №****/**.**.2022 по дело №****/2020

докладвано от съдия Геновева Николаева


Анотация

Въпрос

Необходимо ли е да има връзка (пряка или косвена) между конкретната престъпна дейност по чл. 3, ал. 1 ЗОПДИППД /отм./ и придобиването на имуществото на значителна стойност или е достатъчна липсата на законен източник на вложените средства в придобиването на това имущество?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в открито заседание на двадесет и шести май, две хиляди двадесет и втора година, в състав:

Председател:

ЕМИЛ ТОМОВ

Членове:

ДРАГОМИР ДРАГНЕВ, ГЕНОВЕВА НИКОЛАЕВА

при секретаря Росица Иванова, като разгледа докладваното от съдия Николаева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ответника М. М. М. срещу решение №******г. по в. гр. дело №******г. на Софийски апелативен съд (САС), гражданско отделение, 14 състав, с което е отменено решение №******г. по гр. дело №******г. на Софийски градски съд (СГС), Първо гражданско отделение, І-6 състав, и вместо него е постановено ново решение, с което са уважени изцяло предявените от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) срещу М. М. М., р. 1976г., В. С. С. и М. М. М., р. 2004г., (непълнолетен) – син на първите двама ответници, действащ лично и чрез своята майка и законен представител В. С. С., обективно и субективно съединени искове с правно основание чл. 28, ал. 1 и ал. 2 Закона за отнемане в полза на държавата на имущество,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация