Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022

докладвано от съдия Костадинка Недкова


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на четиринадесети март през две хиляди и двадесет и втора година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

ГАЛИНА ИВАНОВА

като изслуша докладваното Костадинка Недкова ч. т. д. N 212 по описа за 2022г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 274, ал. 2, изр. 1 вр. ал. 1, т. 2 ГПК.

Образувано е по частна жалба на И. И. П., А. И. П. и Д. И. П., действащи чрез своята майка Р. И. П., против определение №******г. по ч. гр. д. №******г., с което Апелативен съд - София е оставил без разглеждане частната им жалба вх. №******г., подадена против определение от 24.11.2021г. по т. д. №******г. на Софийски градски съд, с което е оставена без уважение молбата на жалбоподателите за частично обезсилване на издадена обезпечителна заповед, като частното въззивно дело е прекратено.

Частните жалбоподатели сочат, че определението е неправилно и молят да бъде отменено. Поддържа, че определението на СГС е преграждащо, доколкото производството по допускане и налагане на обезпечение е едно, като без да се издаде втора обезпечителна заповед, възбраната не може да бъде вписана, поради което това се приравнява

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения по чл. 274 ал. 2 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация