Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Боян Цонев


Анотация

Въпрос

Когато липсват преки доказателства за установяването на правно-релевантен факт, може ли пълно доказване на този факт да бъде осъществено чрез косвени доказателства?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на тринадесети април през две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ, МАРИЯ ХРИСТОВА

като разгледа, докладваното от съдия Боян Цонев, гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ответника по делото „Електроразпределение север“ АД срещу решение №******г., постановено по възз. гр. дело №******г. на Великотърновския окръжен съд. С обжалваното въззивно решение, като е потвърдено първоинстанционното решение №******г. по гр. дело №******г. на Горнооряховския районен съд, е признато за установено по отношение на дружеството-касатор, че ищецът по делото Й. Г. Й. не му дължи сумата 7 498.36 лв., представляваща стойността на служебно начислена електрическа енергия за периода 17.06.2015 г. - 16.12.2020 г., по партида с клиентски №[ЕГН] и абонатен №[ЕГН], за обект на адрес: [населено място], [улица], вх. „В“, ет. 4, ап. 8, за която е издадена фактура №01061598665/23.03.2020 г.; в тежест на касатора-ответник са възложени разноските по делото.

Касационната жалба е процесуално допустима – подадена е в срок от процесуално легитимирано за това лице срещу подлежащо на касационно обжалване въззивно решение. В жалбата се поддържат оплаквания и

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация