Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Четвърто отделение, в закрито заседание на двадесет и седми април две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

МАРИЯ ХРИСТОВА

като разгледа докладваното от съдия М. Христова ч. гр. дело №******г. взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по частна касационна жалба от Х. Л. Я., чрез адвокат Т. Е. и адв. М. Д.-К., срещу определение №******г. на Окръжен съд – Бургас, с което е потвърдено определение №******г. по г. д.№******г. на Районен съд – Бургас за прекратяване на производството и изпращането му по подсъдност на Административен съд – Бургас.

В жалбата се твърди, че определението е неправилно, тъй като правната квалификация на предявения иск е чл. 2б ЗОДОВ, който покрива отговорността на всички органи /съдебни или не/, чието поведение би могло да предизвика забавяне. Сочи се, че ако ищцата предяви иска против съдилищата разгледали жалбите, той ще бъде отхвърлен, а ако бъде квалифициран като такъв по чл. 1 ЗОДОВ, тя няма как да докаже, че действията на Комисията за защита от дискриминация във връзка с наличните забавяния са незаконосъобразни. Претендира отмяна на обжалвания съдебен акт и връщане на делото на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определение по (предстои добавяне)

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация