Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Боян Балевски


Анотация

Въпрос

Относно критериите при определяне на конкретния размер на обезщетение по чл.52 от ЗЗД и за това, от кога се дължи законната лихва върху обезщетението.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, второ отделение в открито заседание на 08. юни, две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, П. Х.

и

при участието на секретаря И. В. като изслуша докладваното от съдия Боян Б. търговско дело №******г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба от страна на пълномощника на Г. П. Ч. срещу решение №******г. на Софийски апелативен съд по гр. д. №******г., В ЧАСТТА, с която е отменено частично първоинстанционното решение по гр. д. №******г. на СГС и вместо него е постановено друго, с което са отхвърлени частично обективносъединените искове на касатора срещу ЗД [фирма] за разликите както следва: от 60 000 лева до 100 000 лева – обезщетение за неимуществени вреди от смъртта на бащата на ищцата П. И. на 01.05.2012 г., както и в частта за отказ да се присъди лихва за периода от настъпване на ПТП на 18.02.2012 г. до датата на настъпване на вредите-смъртта на И. на 01.05.2012 г. . В касационната жалба се навеждат оплаквания за неправилност на въззивното решение.

Ответникът по касационната жалба в

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация