Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Борис Илиев


Анотация

Въпрос

Относно значението на Д. – експертизата като доказателство в производството по установяване на произход.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и седми септември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Илияна Папазова

ЧЛЕНОВЕ:

Борис Илиев, Майя Русева

при секретаря Анжела Богданова и прокурора като разгледа докладваното от Борис Илиев гр. д.№******г. за да постанови решението, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г., постановено по настоящето дело, по жалба на Л. Д. П., действаща чрез своята майка и законен представител Д. В. П., е допуснато касационно обжалване на въззивно решение на Софийски апелативен съд №******г. по гр. д.№******г., с което е отхвърлен предявеният от жалбоподателката против Е. Л. М. иск, квалифициран по чл. 69 СК, за признаване за установено, че детето Л. Д. П. произхожда от баща Л. Ц. М., починал на 12.08.2009 г.

Обжалването е допуснато на основание чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК по процесуалноправния въпрос за значението на Д. - експертизата като доказателство в производството по установяване на произход.

Произходът може да бъде установяван с всякакви доказателствени средства, но заключението на Д. – експертизата, предвид неговата обективност, има особено значение в производствата по установяване или оспорване на произход. Медицинските експерти могат

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация