Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Розинела Янчева


Анотация

Въпрос

се позовава на основания за допускане на касационно обжалване по чл. 280, ал. 1, т. 1 и т. 3 ГПК, а по другите два – по чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК. Счита решението на въззивния съд и за очевидно неправилно.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито заседание на дванадесети април две хиляди двадесет и трета година в състав:

Председател: ПЛАМЕН СТОЕВ

Членове: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

като разгледа докладваното от съдия Янчева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба вх. №******г., подадена от Ц. С. Г., чрез адвокат Г. И., срещу решение №******г. по гр. д. №******г. на Окръжен съд – Пловдив, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №20215330104390/2021 г. на Районен съд – Пловдив за отхвърляне на предявения от Ц. С. Г. срещу В. А. С. иск за признаване за установено, че ищцата е собственик на основание давностно владение на следния недвижим имот: самостоятелен обект в сграда с идентификатор ***** по КККР на [населено място], одобрени със заповед №РД-18-48/03.06.2009 г. на изп. директор на АГКК, с последно изменение, засягащо обекта, от 18.12.2020 г., с адрес: [населено място],[жк], [жилищен адрес]/71, предназначение: жилище, апартамент, брой нива: 1, площ: 98.38 кв. м, ведно с прилежащи части: изба №18с площ от 9.87 кв. м и 1.270 % ид. ч. от общите части

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация