Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Розинела Янчева


Анотация

Въпрос

е кредитирал и гласните доказателства по делото – показанията на свидетелите В. Г. и М. А., като обективни и базиращи се на лични впечатления, както и в унисон с останалия събран по делото доказателствен материал. Приел е, че от тези показания се установява, че ищците „имат” имота от 2004 г., като преди това той бил лозе. От тогава имотът е ограден в сегашните си граници с циментови колове и мрежа. Никой друг освен тях не е идвал и не е бил в имота. М. и З. го работили, сели, гледали“ мястото. През 2008 г. сложили фургон, после дървена конструкция върху и пред него, направили водопровод, снабдили имота с ток. В началото ходели често да го работят, а от 2009 г., когато със З. се разделили, М. постоянно живее там, а тя ходела периодично.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито заседание на дванадесети април две хиляди двадесет и трета година в състав:

Председател: ПЛАМЕН СТОЕВ

Членове: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

като разгледа докладваното от съдия Янчева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба вх. №******г. (дата на пощенското клеймо - 04.07.2022 г.), подадена С. А. С., чрез адвокат К. С., срещу решение №******г. по гр. д. №******г. на Окръжен съд – Варна, с което е отменено изцяло решение №******г. по гр. д. №6531/2021 г. на Районен съд – Варна за отхвърляне на иска на М. Т. П. и З. Х. Я. срещу С. А. С., по чл. 124, ал. 1 ГПК, като вместо това е постановено друго, с което въззивният съд е уважил този иск, като е признал за установено, че ищците са собственици на недвижим имот, находящ се в [населено място], район „А.“, СО „Б.-“, представляващ реална част с площ от 723 кв. м от поземлен имот с идентификатор *** по КККР на [населено място], с площ от 781 кв. м, трайно предназначение на територията:

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация