Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022

докладвано от съдия Майя Русева


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на петнадесети март през две хиляди двадесет и втора година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИО ПЪРВАНОВ

ЧЛЕНОВЕ: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА

МАЙЯ РУСЕВА

при участието на секретаря., като разгледа докладваното от съдията Русева ч. г. д.N.797 по описа за 2022г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 274, ал. 3 ГПК.

Образувано е по частна касационна жалба вх.№******г. д.№******г. д.№******говорните длъжници „Холдинг пътища и инфраструктурни съоръжения “ЕООД и „Пи Ес Пи“ЕАД, като молбата за незабавно изпълнение и за издаване на изпълнителен лист срещу същите е отхвърлена и издаденият изпълнителен лист – обезсилен.

Ответната страна „Холдинг пътища и инфраструктурни съоръжения “ЕООД оспорва жабата, вкл. като недопустима; „Пи Ес Пи“ЕАД не взема становище.

Частната жалба е недопустима.

Съгласно приетото в т. 8 на Тълкувателно решение №******г. от чл. 413, ал. 2, чл. 418, ал. 4, чл. 419, ал. 1 ГПК - като законът не е предвидил, че в посочените хипотези въззивните определения, независимо от това дали с тях се уважава или отхвърля частната жалба, подлежат на касационно обжалване. При това положение съгласно чл. 274, ал. 4 ГПК изобщо не подлежат на обжалване пред

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.