Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Татяна Върбанова


Анотация

Въпрос

Принципът на равнопоставеност в отношенията между доставчика на топлинна енергия и потребителя не би могъл да се нарушава, като предотвратяването на възможност за злоупотреба с право и правната сигурност в оборота не могат да бъдат гарантирани чрез клаузи, даващи възможност на доставчика на топлинна енергия да получи недължимо плащане от потребителя.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, второ отделение в публично съдебно заседание на осми юни две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, ПЕТЯ ХОРОЗОВА

при секретаря Ирена Велчева

изслуша докладваното от председателя /съдия/ Татяна Върбанова

т. дело №******година

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма], ЕИК[ЕИК], със седалище и адрес на управление [населено място], [улица], чрез процесуалния си пълномощник, срещу решение №******г. по гр. д. №******г. на Апелативен съд – П., с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на Окръжен съд – Пловдив за уважаване на предявените от Комисията за защита на потребителите колективни искове с правно основание чл. 146 ЗЗП, във вр. с чл. 143, ал. 1, т. 18 ЗЗП, чл. 186, ал. 3 ЗЗП, във вр. с чл. 379 ГПК, като: са прогласени за нищожни, като неравноправни, на основание чл. 146, ал. 1 ЗЗП, вр. с чл. 143, т. 18 ЗЗП, клаузите на: чл. 20, ал. 4 от Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от [фирма] на потребители в [населено място], предвиждаща при

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 386 ал. 3 ГПК

Навигация