Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емануела Балевска


Анотация

Въпрос

Допустим ли е последващ иск по чл. 109 ЗС между същите страни и за същия имот /обект/ при наличие на предходно висящо дело по чл. 108 ЗС по спор за собствеността на процесното избено помещение , когато в хода на въззивното производство е искано спиране на делото, но такова е отказано?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, състав на второ отделение на гражданска колегия, в открито съдебно заседание на осемнадесети януари две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретар Теодора Иванова изслуша докладваното от съдията БАЛЕВСКА гр. дело №******година, и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 290 ГПК - чл. 293 ГПК.

К. И. Н. от [населено място] , чрез процесуалния си представител адв. В. Я. САК обжалва и иска да се отмени въззивно Решение от 17.11.2014 година по гр. възз. д. Nо 9142/2012 год. на Софийски градски съд по уважения иск по чл. 109 ЗС. С касационната жалба се поддържа, че въззивното решение е недопустимо, поради наличие на влязло в сила решение по чл. 109 ЗС, респ. неправилно като изцяло е постановено в нарушение на материалния закон, на съществени процесуални правила и е необоснованост.

Касационното обжалване е допуснато в приложното поле на чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК единствено по изведения въпроса допустим ли е последващ иск по чл. 109 ЗС между същите страни и за същия имот /обект/ при

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация