Решение №****/**.**.2010 по дело №****/2008

докладвано от съдия Надежда Зекова


Анотация

Въпрос

Правното действие на отмяната на отчуждаването, настъпва след връщане на полученото обезщетение, следователно, този факт е предопределящ за претендираното от ищците право на собственост и при направеното от ответника възражение, следва да бъде установен по един категоричен начин.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в съдебно заседание на осемнадесети януари, две хиляди и десета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НАДЕЖДА ЗЕКОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ВЕСКА РАЙЧЕВА

СВЕТЛА БОЯДЖИЕВА

при участието на секретаря Ю. Г. изслуша докладваното от съдията Н. Зекова гражданско дело №******година.

Производство на касационно обжалване по чл. 290 ГПК

Делото е образувано по касационна жалба на [община] срещу решение на Пловдивския окръжен съд по гр. д. №******г., с което е потвърдено решение на Пловдивския районен съд по гр. д. №******г. за уважаване иска на ищците К., по чл. 97, ал. 1 ГПК /отм./, за правото им на собственост, общо на тримата, върху 1/2 ид. ч. от имоти №******гат доводи за неправилност на решението, тъй-като по делото не е установено ищците да са провели задължителната административна процедура за възстановяване на собствеността, предвидена в ЗВСНОИ по ЗТСУ, ЗПИНМ и др.

Ответниците по жалбата, ищци по делото, И. М. К., С. М. К. и М. М. К., тримата от [населено място], оспорват жалбата като неоснователна и молят да бъде

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация