Тълкувателно решение №****/**.**.2015 по дело №****/2015

докладвано от съдия Любка Андонова


Анотация

Въпрос

Приложими ли са общите правила на ГПК за присъждане на разноските, направени в производството по чл.1, ал.1, т.3 от ЗУТОССР (Закона за установяване на трудов и осигурителен стаж по съдебен ред).

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Анотация

Въпрос
Отговор

В производството по чл.1, ал.1, т.3 от ЗУТОССР (Закона за установяване на трудов и осигурителен стаж по съдебен ред) са приложими общите правила на ГПК за присъждане на разноските.

Върховният касационен съд на Република България, Общо събрание на Гражданска колегия, в съдебно заседание на 12 май 2016 година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ на ОСГК,

ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ на ВКС и ПРЕДСЕДАТЕЛ на Гражданска колегия:

КРАСИМИР ВЛАХОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛИ на ОТДЕЛЕНИЯ:

БОЙКА СТОИЛОВА И.Ф. ДОБРИЛА ВАСИЛЕВА И.Ф. ТАНЯ МИТОВА

И.Ф. ПЛАМЕН СТОЕВ

при участието на секретаря КЛАВДИЯ ДАЛИ постави на разглеждане тълкувателно дело № 2 по описа за 2015 г. на Общото събрание на Гражданска колегия, докладвано от съдия ЛЮБКА АНДОНОВА

Въпрос

Делото е образувано с разпореждане на Председателя на Върховния касационен съд от 8.10.2015 г, на основание чл. 128, ал. 1 ЗСВ вр. чл. 292 ГПК.С определение № 564 от 14.9.2015 г по ч.гр.дело № 1013/2015 г в производство по реда на чл. 274, ал. 3 ГПК, Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, е спрял производството по делото и

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Тълкувателни решения

Отделение/Колегия: ******

Навигация