Решение № 291 от 16.10.2018 г. по т. д. № 3095/2017 г.

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

Анотация

Въпрос

Когато първоинстанционният съд е дал неправилна правна квалификация на спора, следва ли въззивният съд да даде правилната и постанови решение по спора като инстанция по съществото му или следва да обезсили като недопустимо първоинстанционното решение и да върне делото за ново разглеждане?

Когато въззивният съд констатира, че исковата молба не отговаря на изискванията на чл. 127, ал. 1 ГПК, следва ли същият да извърши действията по чл. 129, ал. 2 ГПК и постанови решение по поправената искова молба, респ. прекрати производството при неизпълнение на указанията му от ищеца или следва да обезсили решението на първата инстанция по нередовната искова молба и върне делото за ново разглеждане от нея?

Достъпно за логнати потребители и абонати

За да прочетете този съдебен акт трябва да сте влезли с профила си или да се регистрирате безплатно. Можете да го направите тук.

или

Личните Ви данни ще бъдат използвани за подпомагане на вашето използване на системата, за управление на достъпа до профила ви, за изпращане на нашите информационни бюлетини, и за други цели, посочени в уведомлението ни за поверителност.
Влезте в профила си, за да не виждате рекламите