Постановление № 3/86 от 17.06.1986 г.

докладвано от съдия Недко Иванов


Анотация

Въпрос

Oграничителното действие на разпоредбата на чл. 38, ал. 2 ЗНО отнася ли се и до случаите, когато наемният договор с наемателя на ведомствено жилище е прекратен по чл. 29, б. л КТ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Анотация

Въпрос
Отговор

Oграничителното действие на разпоредбата на чл. 38, ал. 2 ЗНО в редакцията му от 1977 г. не обхваща и случаите на прекратяване на трудовия договор по чл. 29, б. л КТ.

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

История на спора

Председателят на Върховния съд е направил предложение за издаване тълкувателно постановление по въпроса: ограничителното действие на разпоредбата на чл. 38, ал. 2 ЗНО отнася ли се и до случаите, когато наемният договор с наемателя на ведомствено жилище е прекратен по чл. 29, б. л КТ. Ако се приеме, че не се отнася, да се отмени тълкувателно решение № 110а от 11.II.1983 г. по гр. д. № 72/82 г. на ОСГК на Върховния съд.

Мотиви

С тълкувателно решение № 110а от 11.II.1983 г. по гр. д. № 72/82 г. на ОСГК на Върховния съд е прието, че при прекратяване на наемните отношения по чл. 36, т. 7 ЗНО, когато трудовият договор с наемателя на ведомствено жилище е прекратен по чл.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Постановления на пленума

Отделение/Колегия: ******

Навигация