Определение №724/10.10.2019 по дело №1478/2019

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

Анотация

Въпрос

При преценка дали сделка противоречи на добрите нрави следва ли да се вземат предвид конкретните индивидуални особености на страната по нея, мотивите и целта за извършването й, действията на трети лица, спомогнали за формиране на волята за това? (по чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК)

При направено възражение за давност длъжен ли е съдът служебно да прецени наличието и на предпоставките за спирането или прекъсването й съобразно императивните правни норми на чл.115 ЗЗД и чл.116 ЗЗД? (по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК)

За задължението на съда да вземе предвид и се произнесе по всички твърдения, доводи и доказателства, че ищецът не е имал намерение реално да се обвърже с едностранната сделка? (по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК)

Достъпно за логнати потребители и абонати

За да прочетете този съдебен акт трябва да сте влезли с профила си или да се регистрирате безплатно. Можете да го направите тук.

или

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите
Личните Ви данни ще бъдат използвани за подпомагане на вашето използване на системата, за управление на достъпа до профила ви, за изпращане на нашите информационни бюлетини, и за други цели, посочени в уведомлението ни за поверителност.