Решение № 45 от 04.05.2012 г. по гр. д. № 482/2011 г.

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

Анотация

Въпрос
Относно реда за призоваване на страна – юридическо лице по реда на чл. 38 ГПК и чл. 39, ал. 1 ГПК в хипотезите на посочен адрес на управление на юридическото лице – ответник и на адвокат – пълномощника без изрично искане съдебните книжа, в т.ч. обявлението за изготвено решение, да се връчва на пълномощника.
Относно възможността да се придобие по давност, на основание чл. 79, ал. 1 ЗС, части- отделни стаи от административна сграда, без самостоятелното им обособяване от гл.т. на ел. захранване , В и К, ОВ и др. системи, за възможността да се присъедини владението на праводател , когато има повече от един правоприемник и не е установено, кой на какво е правоприемник след като владението е фактическо положение и не е налице правоприемството, което касае трансмисия на права, след преценката , че този въпрос макар и да касае частна хипотеза , при липса на съдебна практика.

Достъпно за логнати потребители и абонати

За да прочетете този съдебен акт трябва да сте влезли в профила си или да се регистрирате безплатно. Можете да го направите тук.

или

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите