*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 97

  София, 16.03.2022 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на петнадесети февруари през две хиляди и двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА ЕМИЛИЯ ДОНКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова гр. д. № 3674 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на В. Г. С., чрез пълномощника й адвокат Г. Я., против решение № 875 от 12.05.2021 г., постановено по гр. д. № 2426 по описа за 2020 г. на Окръжен съд – Варна в частта, с която след частична отмяна и частично потвърждаване на решение № 1741 от 25.03.2020 г. по гр. д. № 15511/2018 г. на Районен съд – Варна:

  - е извършена съдебна делба на гараж с административен адрес: [населено място], [улица], ет. 1, представляващ самостоятелен обект с идентификатор **** по реда на чл. 353 ГПК чрез поставяне в дял на Ч. Г. С.;

  - отхвърлен е предявения от В. Г. С. против Ч. Г. С. иск за заплащане 1/2 от разходите за извършени от В. С. подобрения в съсобствения имот – жилище на първи етаж от жилищна сграда, съставляващ обект с идентификатор ***** по КК и КР на [населено място], с административен адрес: [населено място], [улица], ет. 1, с площ от 123 кв. м., ведно с 1/2 ид. ч. от общите части на сградата и с прилежаща изба № 6, ниво 1 в периода 2009-2018 г. (за разликата между уважения размер от 17 778.50 лв. до предявения размер от 29 747.50 лв.,;

  - отхвърлен е, предявеният от В. Г. С. против Ч. Г. С. иск за заплащане 1/2 от разходите за подобрения, извършени от В. С. в съсобствения имот - самостоятелен обект в сграда, находящ се в сутеренния етаж, съставляващ обект с идентификатор ***** по КК на [населено място], в периода 2010 – 2018 г. за разликата над уважения размер от 6140.50 лв. до предявения размер от 16 225 лв. (при допусната очевидна фактическа грешка в сумата, за която е предявен иска, посочена като 16 675 лв.).

  Ч. Г. С. не е подал писмен отговор по реда и в срока ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари