Определение №91/14.03.2022 по дело №3908/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 91

  Гр. София, 14.03.2022 година

  Върховният касационен съд, Второ гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и втори февруари през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Камелия Маринова

  ЧЛЕНОВЕ: Веселка Марева

  Емилия Донкова

  като изслуша докладваното от съдия Емилия Донкова гражданско дело № 3908 от 2021 година, и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на адв. А. К.-М. като пълномощник на Н. П. Д., А. Ю. К., Р. М. Б., Р. Р. Б. и Л. Р. С., срещу въззивно решение № 227, постановено на 14.06.2021 г. по в. гр. д. № 215/2021 г. по описа на Благоевградски окръжен съд, с което е отменено първоинстанционното решение и вместо него е постановено ново по същество, с което е изнесен на публична продан следния делбен недвижим имот: ливада, съставляваща имот № * по картата на землището на [населено място], [община], в местността „К.“ с площ 1,148 дка, допуснат до делба между Н. П. Д. – 3/12 ид. ч., А. Ю. К.-3/12 ид. ч., Р. М. Б.-1/12 ид. ч., Р. Р. Б.-1/12 ид. ч., Л. Р. С.-1/12 ид. ч., Р. И. К.-1/12 ид. ч., В. И. К.-1/12 ид. ч. и А. С. К.-1/12 ид. ч. В общ дял на Н. П. Д., А. Ю. К., Р. М. Б., Р. Р. Б. и Л. Р. С. са поставени следните имоти: имот № * -нива в местността „К.“, с площ 2,400 дка; имот № * -нива в местността „Р. Б.“, с площ 1,066 дка и имот № * -ливада в местността „Л.“, с площ 1,979 дка. В общ дял на съделителите Р. И. К. и Ф. А. К. са разпределени: имот № * -нива в местността „С. г.“, с площ 0,341 дка, имот № * -нива в местността „Е.“, с площ 0,873 дка и имот № * -ливада в местността „О.“, с площ 1,231 дка. Съделителите Р. И. К. и Ф. А. К. са осъдени да заплатят на касаторите парично уравнение сумата 149,50 лв.

  В изложението към подадената касационна жалба се излагат съображения, че са налице основания за допускане на касационно обжалване по смисъла на чл. 280, ал. 1, т. 1 и т. 3 ГПК. Поставени са следните въпроси, за които се твърди, че са разрешени в противоречие с практиката ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари