*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  ОПРЕДЕЛЕНИЕ

  № 88

  София, 06.06.2022 година

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, I-во отделение, в закрито заседание на втори юни две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател:Маргарита Соколова

  Членове:Светлана Калинова

  Гълъбина Генчева

  като изслуша докладваното от съдията Соколова гр. д. N 1786/2021 г., и за да се произнесе, взе предвид:

  Производството е по чл. 307, ал. 1 ГПК.

  Е. Н. Р. - гражданка на Руската федерация, действаща в качеството си на назначен от съд финансов управител /синдик/ на имуществото на длъжника Т. И. О., също гражданка на Руската федерация, обявена в несъстоятелност с решение на Арбитражен съд на гр. Москва по дело № А40-269083/18-73-329“Ф“ от 18.12.2019 г., е подала чрез адв. И. П. Г. молба за отмяна на влязлото в сила на 15.12.2020 г. постановление от 27.11.2020 г. по изп. д. № 20207390400083/2020 г. на ЧСИ № 739 С. С. с район на действие Окъжен съд - Добрич, за възлагане на И. В. П. на недвижим имот с идентификатор .....по КККР на [населено място], [община], област Добрич. Твърди се, че вследствие нарушаване на съответните правила длъжникът, респ. назначеният синдик, е бил лишен от възможност да участва в делото, поради което се иска отмяна на влязлото в сила постановление.

  Ответникът по молбата И. В. П. не е подал отговор.

  Постъпило е становище от ЧСИ С. С., който счита, че не е налице твърдяното от молителката основание за отмяна на влязлото в сила постановление за възлагане.

  С определение № 60099/15.06.2021 г. производството по настоящото дело е спряно до постановяване на тълкувателно решение по тълк. д. № 6/2020 г. на ОСГТК на ВКС.

  Тълкувателното решение е постановено на 20.05.2022 г., поради което е налице основание за възобновяване на производството по делото.

  С ТР № 6/2020 от 20.05.2022 г. по тълк. д. № 6/2020 г. на ОСГТК на ВКС е прието, че не подлежат на отмяна по реда на чл. 303 и сл. ГПК влезлите в сила постановления по чл. 496, ал. 1 ГПК за възлагане на недвижими имоти, по съображения, че постановлението за възлагане не е акт на съда, не се постановява в правораздавателно производство и няма ефектите на съдебно решение, поради което не следва да се включва в предмета на производството по Глава ХХІV ГПК.

  При така даденото разрешение на поставения процесуалноправен въпрос следва да се приеме, че молбата за отмяна на атакуваното постановление ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари