*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 83

  гр. София, 19.04.2022 година

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на деветнадесети април през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Камелия Маринова

  ЧЛЕНОВЕ: Веселка Марева

  Емилия Донкова

  като изслуша докладваното от съдия Веселка Марева ч.гр.д. № 1320 по описа за 2022 година и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 274, ал. 3, т. 2 ГПК

  Образувано е по частна жалба на В. Р. С. чрез пълномощник адв. А. А. против определение №1654 от 22.12.2021г. постановено по ч.гр.д. № 3082/2021г. на Пловдивски окръжен съд, с което е потвърдено определение № 3531 от 01.06.2021г. по ч.гр.д. №3087/2021г. на Пловдивския районен съд. С последното е отхвърлена молбата й по чл. 524 ГПК за спиране на изпълнението по изп. дело № 20209080401002 по описа на ЧСИ Б. А..

  В частната жалба се поддържа, че определението е неправилно. Като основание за допускане на касационно обжалване по чл. 280, ал.1, т.1 ГПК са формулирани два правни въпроса: 1/ Длъжен ли е въззивният съд да изложи собствени мотиви, от които да се установи дали е обсъдил и анализирал всички приложени доказателства и изложени твърдения или формалното препращане към мотивите на първоинстанционния съд е достатъчно; 2/ Длъжен ли е съдът да обсъди всички възражения и доводи на страните, както и събраните доказателства за релевантните факти, на които те се основават и да изложи мотиви по тях.

  Ответницата по частната жалба Г. С. Д. я намира за неоснователна.

  Ответницата Д. Я. Д. не взема становище.

  Върховният касационен съд, състав на Второ гражданско отделение, при проверка редовността на жалбата я намира за процесуално недопустима, като подадена срещу съдебен акт, който не подлежи на касационно обжалване.

  Първоинстанционният съд е отхвърлил молбата на В. Р. С. за спиране на изпълнението по изп. дело № 20209080401002 на ЧСИ Б. А. на основание чл. 524 ГПК, тъй като правата на молителката върху имота не изключват тези на взискателя Г. Д. - молителката е придобила 1/2 ид.ч. „гола собственост”, обременена с вещно право на ползване.

  Въззивният съд е потвърдил този акт като е споделил изложените в него мотиви.

  Определение на въззивен съд, с което е потвърдено определение на първата инстанция по чл. 524 ГПК, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари