*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 82

  гр. София, 19.04.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на шести април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЛАМЕН СТОЕВ

  ЧЛЕНОВЕ: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  изслуша докладваното от съдията Пламен Стоев ч. гр. д. № 866/2022 г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 274, ал. 3, т. 2 ГПК.

  Образувано е по частна касационна жалба на С. Л. Н. срещу определение № 82 от 04.02.2022 г. по в. ч. гр. д. № 3/2022 г. на Ловешкия окръжен съд, с което е потвърдено определение № 2 от 22.12.2021 г. на съдия по вписванията при Ловешкия районен съд за отказ от вписване на протокол за съдебна спогодба № 1659 от 1957 г. по гр. д. № 617/1957 г. на Ловешкия районен съд.

  Жалбоподателят счита определението за неправилно поради нарушение на материалния закон, съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост и иска да бъде отменено.

  Върховният касационен съд, състав на ІІ г. о., след преценка на данните и доводите по делото, приема следното:

  Частната жалба е процесуално допустима – подадена е от легитимирано лице, в преклузивния срок по чл. 276, ал. 1 ГПК и срещу подлежащ на обжалване съдебен акт.

  За да постанови обжалваното определение, въззивният съд е приел, че производството пред съдията по вписванията при Ловешкия районен съд е започнало въз основа на писмена молба вх. № 6889 от 22.12.2021 г. на жалбоподателя с искане за вписване на протокол за съдебна спогодба от 06.09.1957 г. по гр. д. № 617/1957 г. на Ловешкия районен съд в частта ѝ относно поставените в дял на починалия му вуйчо Е. С. Е. два магазина. По отношение на процесните имоти е налице висяща процедура за нанасяне им в КККР като самостоятелни обекти в сграда с идентификатор ***** в [населено място]. Нито в молбата, с която е инициирано производството за вписване на протокола за съдебна спогодба относно двата магазина, нито в протокола са посочени площ и граници на имотите, както и в кой поземлен имот се намират. Липсва конкретизация в съдържанието по отношение както на страните /молителя/, така и по идентификация на имотите в протокола за съдебна спогодба от 06.09.1957 г. С оглед на това съдът е приел, че същите не са индивидуализирани съгласно чл. 6, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари