*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 82

  гр. София, 16.02.2022 год.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на четиринадесети февруари две хиляди и двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мими Фурнаджиева

  ЧЛЕНОВЕ: 1. Велислав Павков

  2.Десислава Попколева

  при секретаря в присъствието на прокурора като разгледа докладваното от съдията Павков гр.д.№ 3004 по описа за 2021 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Н. П. Д. против решение № 717/10.07.2020 г., постановено по гр.д.№ 308/2020 г. от 14-ти състав на Окръжен съд – Пловдив.

  Ответникът оспорва касационната жалба с писмен отговор.

  Касационната жалба е подадена в срок и е процесуално допустима.

  С обжалваното решение, съдът е приел за неоснователни обективно съединените искове с правно основание чл.344, ал.1, т.1, т.2 и т.3 КТ, отменил е решението на районен съд и е постановил ново, с което е отхвърлил исковете.

  Съдът е приел, че за нарушенията на 17.04.2018 г. и на 22.04.2018 г. на ищцата са й наложени дисциплинарни наказания „забележка“ със заповед №33/25.05.2018 г. и заповед №30/25.05.2018 г. – в 2-месечния срок по чл.194 КТ, като наказанията са влезли в сила, а нарушението на 16.11.2018 г. е санкционирано с заповед от 15.01.2019 г., т.е. в 2-месечния срок от извършването. Посочено е, че в длъжностната характеристика за длъжността на ищцата е записано, че работникът е длъжен да се обучава и да изисква обучение и инструктаж по БЗР и ООС като се стреми към постоянно повишаване на знанията, умения и квалификационното си ниво по професията и по безопасните методи на работа. Прието е, че са представени доказателства за процедура за извършване на обучения от които съдът е приел за установено, че периодичното опресняване на знанията и уменията на работника е на всеки 3/6/2012 месеца.

  От показанията на разпитаните по делото свидетели, съдът е приел за установено, че на 16.11.2018 г. обучител е уведомил ищцата, че трябва да държи изпит, занесла й документите, застанала на машината, за да не се спира производство и тя заявила, че няма да държи изпит, защото работи на друга линия и не трябва да държи изпит, който не е за нейната линия, като този изпит ищцата провела 1 месец по-късно, като е установено, че процесният изпит по лубрикация се държи на всеки ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари