*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 81

  гр. София, 19.04.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито заседание на деветнадесети април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: ПЛАМЕН СТОЕВ

  Членове: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  като разгледа докладваното от съдия Янчева гр. дело № 1111 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 309, ал. 1 ГПК.

  Делото е образувано по молба на Б. С. Д. и Х. Е. Д., чрез адвокат В. Д., за отмяна, на основание чл. 303, ал. 1, т. 1 ГПК, на решение № 60110 от 11.10.2021 г. по гр. д. № 156/2021 г. на ВКС, І г. о., с което е признато за установено, на основание чл. 108 ЗС, по отношение на Б. С. Д., Х. Е. Д. и Н. Е. Д., че В. Г. Д. притежава вещно право на ползване на основание договор за покупко-продажба от 20.11.2002 г. върху реална част от недвижим имот, представляваща източната част на третия надпартерен тавански жилищен етаж, състоящ се от три стаи, баня-тоалетна, два балкона и входно антре, находяща се в четириетажна жилищна сграда с адрес [населено място], Столична община, [улица], изградена в УПИ *, кв. 2 по плана на [населено място] (ПИ с идентификатор ***), като целият етаж е с идентификатор ***** и с площ от 118.70 кв. м, и Б. С. Д., Х. Е. Д. и Н. Е. Д. са осъдени да предадат на В. Г. Д. владението на посочената реална част, както и да й заплатят, всеки един от тях, на основание чл. 59, ал. 1 ЗЗД, сума в размер на 2 075 лв.

  Молителите искат спиране изпълнението на горепосоченото решение на ВКС, като съгласно допълнителна молба вх. № 3216/8.04.2022 г. това им искане се отнася само до частта на уважените искове по чл. 108 ЗС.

  С молба вх. № 3511/18.04.2022 г. молителите са представили платежен документ за внесена по сметка на ВКС сума за обезпечение по искането по чл. 309, ал. 1 ГПК, в размер на 3 646.40 лв. Същата е постъпила по сметката на съда. Настоящият състав приема, че са налице законовите предпоставки за спиране на изпълнението, тъй като влязлото в сила решение на ВКС подлежи на принудително изпълнение в частта на уважените ревандикационни искове. Изпълнени са изискванията на чл. 309, изр. второ, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари