Определение №8/11.01.2022 по дело №2561/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 8

  Гр. София, 11.01.2022 г.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на осемнадесети октомври две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

  ЧЛЕНОВЕ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  ГЕРГАНА НИКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Гергана Никова гр. дело № 2561 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по две касационни жалби, както следва:

  * с вх.№ 272528 от 13.10.2020 г., подадена от „Американски университет в България”, сдружение, вписано в Регистъра за юридическите лица с нестопанска цел, представлявано от Д. Р. Е., чрез адвокат А. Г. и адвокат Е. И. от САК, упражняващи дейност при Адвокатско дружество „Д., Г., К. и В.”, както и

  * с вх.№ 274403 от 16.10.2020 г., подадена от Столична община, представлявана от кмета Й. Ф., чрез адвокат Р. В. от САК,

  които са насочени срещу въззивно Решение № 5295 от 04.09.2020 г. по в.гр.д.№ 4887/2017 г. на Софийски градски съд, ІІ „д” въззивен състав.

  С атакуваното решение частично е обезсилено Решение от 30.03.2007 г., постановено по гр.д.№ 10455/2005 г. по описа на СРС, 40 състав - в частта, в която е поддържан от Американски университет в България, [населено място] предявеният срещу С. К. Й. иск с правно основание чл. 108 ЗС за предаване владението върху следния недвижим имот, намиращ се в [населено място], а именно: УПИ ..., кв. .. по плана на [населено място], м. „Т. б.”, с площ от 1 076 кв.м., при граници: от две страни – улици, УПИ ... и УПИ ..., като производството по делото е прекратено в тази част. Първоинстанционното решение е оставено в сила в останалата част, с която е отхвърлен предявеният от А. К. Ч. (починала в хода на процеса и заместена от заветника Столична община) срещу С. К. Й. иск с правно основание чл. 108 ЗС за предаване владението върху описания по-горе недвижим имот в [населено място].

  В качеството му на ответник по двете касационни жалби, С. К. Й. е подал писмени отговори чрез адвокат А. Т. от САК, с които поддържа, че не са налице основания за допускане на обжалването. Претендира присъждането на възнаграждения по чл. 38, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 3 ЗА за защита срещу всяка от жалбите поотделно.

  С писмен отговор, депозиран от третите лица помагачи Г. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари