*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  7

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 75

  гр. София, 16.02.2022 год.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на петнадесети февруари през две хиляди и двадесет и втора година, в състав

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

  ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

  ГАЛИНА ИВАНОВА

  като изслуша докладваното Костадинка Недкова т. д. N 944 по описа за 2021г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на ищеца "ВГ-4" ЕООД против решение № 183/12.11.2020 г. по в.т.д. № 445/2020 г. на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава отхвърлително решение № 161/19.02.2020 г. по т.д. № 1733/2018 г. на Окръжен съд – Варна.

  Касаторът твърди, че обжалваното решение е вероятно недопустимо, съответно неправилно, като незаконосъобразно. Претендира направените разноски за всички инстанции.

  Ответникът по жалбата и по делото, „Енерго-Про Продажби" АД, депозира отговор на касационна жалба, с който заявява, че не са налице основанията за допускане касационно обжалване на въззивното решение. Алтернативно намира същата за неоснователна. Претендира сторените по делото разноски.

  Ответникът по жалбата и трето лице - помагач на страната на ответника, „НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ“ ЕАД, депозира отговор на касационна жалба, с който заявява, че не са налице основанията за допускане касационно обжалване на въззивното решение. Алтернативно изразява становище за неоснователност на жалбата.

  Върховният касационен съд, Търговска колегия, Второ отделение, като взе предвид данните по делото и доводите на страните, приема следното:

  Касационната жалба, с оглед изискванията за редовност, е процесуално допустима – подадена е от надлежна страна в преклузивния срок по чл.283 ГПК срещу подлежащ на касационно обжалване съдебен акт.

  Апелативният състав е приел за безспорно в производството сключването между страните на договор за изкупуване на електрическа енергия, произведена от възобновяем енергиен източник № 86 от 11.06.2009г., по силата на който „Е. ОН България Продажби“ АД /сегашно наименование - „Енерго - Про Продажби“ АД/ се задължава да изкупува произведената електрическа енергия от “ВГ-4“ ЕООД за срок от 15 години. В чл.18, ал.1 - ал.4 от договора за изкупуване на електрическа енергия, произведена от възобновяем енергиен източник от 11.06.2009г., страните са определили цена за изкупуване на електрическа енергия по решение № Ц-04 от 30.03.2009г. на ДКЕВР. Уговорен е и 15 - дневен срок за плащане на задължението на купувача след получаване на фактура /чл. 24 от договора за изкупуване/. С дебитно известие № ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари