*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 69

  София, 21.04.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Първо гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на двадесети април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: ДИЯНА ЦЕНЕВА

  Членове: ВАНЯ АТАНАСОВА

  Б. ДЕЧЕВА

  разгледа докладваното от съдията Ваня Атанасова гр.д. № 598/2022 година.

  Делото е образувано по касационна жалба, подадена от А. Г. А. и М. Н. А., чрез адв. И. Н., срещу решение № 58 от 28. 10. 2021 г. по в. гр. д. № 449/2021 г. на АС – Пловдив, с което е признато за установено по отношение на касаторите, че ищцата Я. Г. К. и В. Т. К. са съсобственици при равни права на недвижим имот – апартамент, находящ се в жилищна сграда построена в имот с идентификатор .....по кадастралната карта на [населено място], с адрес [населено място], [улица], на основание реализирано право на строеж, придобито с договор за продажба на право на строеж, сключен с „Икар 95“ ООД, с н.а. № ..... г. на нотариус Св. З..

  Делото е насрочено за разглеждане в закрито заседание за 10. 05. 2022 г.

  С молба вх. № 3562/19. 04. 2022 г., подадена от жалбоподателите-ответници по иска А. Г. А. и М. Н. А., чрез пълномощника им адв. И. Н., е поискан отвод на председателя и членовете на състава на ВКС на основание чл. 22, ал. 1, т. 6 ГПК.

  Относно съдия Бонка Дечева са изложени твърдения за следните обстоятелства: а/. между същата и пълномощника на ищците адв. Н. С. А. съществуват отношения, поставящи под съмнение безпристрастността й – адвокатът е съпруг на нотариус Е. А.-А., която е имала дългогодишни професионални контакти със съдия Дечева, тъй като последната е работила като съдия по вписванията; б/. съдия Бонка Дечева и членовете на въззивния състав постановил обжалваното решение са имали трайни професионални контакти в миналото, тъй като съдия С. Г., председател на въззивния състав, и съдия Бонка Дечева са работили в един съд, включително в един състав.

  Относно съдиите Дечева, Ценева и Атанасова се твърди, че са участвали по дело, имащо за предмет същия спор, заведен от други ищци, и са формирали становище по основателността на иска в определение № 88 от 04. 03. 2022 г. по гр. д. № 3527/2021 г. на ВКС, 1 г.о. С цитираното определение не е допуснато до касационно обжалване въззивно решение, потвърждаващо ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари