*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 674

  София, 11.08.2022 год.

  Върховният касационен съд на Република България, IІІ гражданско отделение в закрито съдебно заседание на осми юни две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  разгледа докладваното от съдия Декова

  гр.дело № 494 по описа за 2022 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по обща касационна жалба на М. П. М., П. М. М. и Н. М. М., подадена чрез процесуалния им представител адв.С., и касационна жалба от „Булгарогруп“ ЕООД срещу въззивно решение 193 от 15.07.2021г., постановено по в.гр.д.№143/2021г. на Окръжен съд - Плевен, с което е потвърдено решение от 02.11.2020г. по гр.д.№3151/2019г. на Районен съд – Плевен за уважаване на предявените от А. Л. А. срещу Д. И. Д., „Булгарогруп“ ЕООД, М. П. М., П. М. М. и Н. М. М. искове с правно основание чл.26, ал.2 ЗЗД, чл.42, ал.2 ЗЗД, вр. чл.26 ЗЗД и чл.124, ал.1 ГПКположителен установителен иск за собственост на недвижими имоти, а срещу последните трима ответници – по чл.108 ЗС.

  Касаторът „Булгарогруп“ ЕООД счита, че е налице основания по чл.280, ал.1, т.1 и 3, и ал.2 ГПК за допускане на касационно обжалване.

  Д. И. Д. не взема становище.

  Касаторите М. П. М., П. М. М. и Н. М. М. считат, че е налице основания по чл.280, ал.1, т. 3 ГПК за допускане на касационно обжалване.

  Ответникът по жалбите А. Л. А., в подадени чрез процесуален представител адв.Д. писмени отговори оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване.

  Касационните жалби са процесуално допустими – подадени са в срока по чл.283 ГПК, срещу обжалваемо решение, от легитимирани страни, които имат интерес от обжалването.

  Върховният касационен съд, състав на ІІІ гр.отделение на ГК, след преценка на изложените основания за касационно обжалване по чл.280, ал.1 от ГПК намира:

  С въззивното решение е потвърдено първоинстанционното решение, с което са уважени предявените от А. Л. А. срещу Д. И. Д., „Булгарогруп“ ЕООД, М. П. М., П. М. М. и Н. М. М. искове за прогласяване нищожността на основание чл.26, ал.2 ЗЗД извършената упълномощителна сделка с упълномощител А. Л. А. и пълномощник Д. И. Д. по пълномощно с рег.№371/31.08.2015г. за удостоверен подпис и рег.№372/31.08.2015г. за удостоверено съдържание по регистъра на Кметство – [населено място], обл.Плевенска; за прогласяване нищожността ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари