*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 671

  София, 11.08.2022 година

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на единадесети май две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Декова гражданско дело № 5153 по описа на Върховния касационен съд за 2021 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба, подадена от Ц. С. Д., чрез процесуален представител адв. С. Д., против въззивно решение от 14.09.2021 г., постановено по в. гр. д. № 1067/2021 г. по описа на Софийски градски съд, с което е потвърдено решение № 151479 от 16.07.2020 г. по гр. д. № 45326/2019 г. по описа на Софийски районен съд, поправено с постановеното по същото дело решение № 20276333 от 15.12.2020 г., с което Ц. С. Д. е осъдена да опразни и предаде на основание чл. 233, ал. 1 ЗЗД на „СМ Кремиковци - ПС“ ООД държането на отдадения под наем по силата на договор за наем от 15.02.2016 г. недвижим имот, а именно: сграда с идентификатор ... със застроена площ от 208 кв. м., находящ се в поземлен имот с идентификатор ... по КККР на [населено място], одобрени със заповед № РД-... г. на ИД на АГКК, с адрес на имота: [населено място], район „К.“ с обща площ на поземления имот 43 032 кв. м.

  В касационната жалба се поддържат оплаквания за неправилност на решението поради нарушение на материалния закон, съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост – касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК. Касаторът счита, че е налице основание по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК за допускане на касационно обжалване.

  Ответникът по жалбата „СМ Кремиковци - ПС“ ООД в писмен отговор, подаден чрез процесуален представител адв. Д. Ц., оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване и излага съображения за неоснователност на жалбата. Претендира разноски.

  Касационната жалба е процесуално допустима – подадена е в срока по чл. 283 от ГПК, срещу обжалваемо решение, от легитимирана страна, която има интерес от обжалването.

  Върховният касационен съд, състав на ІІІ гр. отделение на ГК, след преценка на изложените основания за касационно обжалване по чл. 280, ал. 1 от ГПК намира:

  С обжалваното решение е потвърдено решение № 151479 ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари