*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е № 664

  гр. София 09.08.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение в закрито заседание на четвърти май през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Орешарова гр.дело № 4735 по описа за 2021 год., за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  С решение № 260172/09.08.2021 г. по в.гр.д. № 563/2020г. на Окръжен съд – Кюстендил частично е отменено и частично е потвърдено решение № 270/01.06.2020 г. по гр.д. № 1919/2019 г. на Районен съд – Дупница и като краен резултат е постановено следното: 1/ на основание чл. 127, ал. 2 СК упражняването на родителските права по отношение на децата М.-М. Д. Т. и А. Д. Т. е предоставено на майка им Д. Д. Н. и е определено местоживеене на децата при нея; 2/ Д. К. Т. е осъден да заплаща на малолетните си деца чрез майка им като техен законен представител месечна издръжка в размер на по 180,00 лв. за всяко от тях, считано от 13.09.2019 г. до настъпване на обстоятелства, обуславящи нейното изменение или прекратяване; 3/ Д. К. Т. е осъден да заплаща на малолетните си деца чрез майка им като техен законен представител издръжка за минал период в размер на общо 2880,00 лв., считано от 01.01.2019 г. до 13.09.2019 г.; 4/ определен е режим на лични отношения на бащата Д. К. Т. с детето М.-М. Д. Т., както следва: през първите три месеца, считано от влизане на решението в сила, бащата да взема детето от дома на майката всеки първи и трети петък от месеца за времето от 15:00 часа до 17:00 часа, като срещите се осъществяват в присъствието на социален служител от Дирекция „Социално подпомагане“ – [населено място], а връщането на детето става отново в дома на майката; през следващите шест месеца бащата да взема детето от дома на майката всяка първа и трета събота от месеца за времето от 10:00 часа до 15:00 часа, като връщането на детето става отново в дома на майката; след изтичане на така определения деветмесечен период бащата да взема детето от дома на майката, заедно с по-малкото дете А. Т. всяка втора и четвърта седмица от месеца с преспиване от 17:30 часа на петъчния ден до ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари