*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  5

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е № 661

  гр. София, 09.08.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение в закрито заседание на четвърти май през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Орешарова гр.дело № 4585 по описа за 2021 год., за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  С решение № 260657 от 17.05.2021г. по в.гр.д.№187/2021г. на Окръжен съд – Пловдив е отменено решение № 261556/04.12.2020 г. по гр.д. № 15668/2019 г. на Районен съд – Пловдив и е определен режим на лични отношения между бащата Б. К. В. и малолетните деца Г. Б. В. и В. Б. В., както следва: бащата да взима децата от дома на майката всяка първа и трета седмица от месеца за времето от 10 часа в събота до 18 часа в неделя с преспиване, като връщането на децата става отново в дома на майката; петнадесет последователни дни през лятната ваканция на децата по време, което не съвпада с платения годишен отпуск на майката, като последната се задължава до 31 май на съответната година да уведоми писмено бащата кога ще ползва отпуска; на рождения ден на бащата (29 декември) от 10 часа до 18 часа, ако е неучебен ден, а ако е учебен ден – за 3 часа в извънучебното време, както и на рождените дни на децата (2 януари и 3 септември) – от 16 до 19 часа в неучебен ден и от 17 до 20 часа в учебен ден. Постановено е още през четните години бащата да взема децата на 3 март, 1 май, 24 май, 6 септември (дати на официални празници) и по време на коледните празници от 10 часа на 24 декември до 18 часа на 26 декември с преспиване; през нечетните години бащата да взема децата през великденските празници от 10 часа на Велики петък до 18 часа в понеделник, с преспиване, на 6 май, 22 септември и през новогодишните празници – от 10 часа на 31 декември до 18 часа на 1 януари с преспиване.

  Срещу решението в частта, в която е определен режим на лични отношения, при който бащата да взима децата всяка първа и трета седмица от месеца за времето от 10 часа в събота до 18 часа в ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари