*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 651

  София, 22.07.2022 г.

  В И М Е Т О НА Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и осми юни, две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: МАРИО ПЪРВАНОВ

  Членове: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА МАЙЯ РУСЕВА

  изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело № 2605/2021 г.

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на М. А. С., [населено място], подадена чрез пълномощника и адвокат К. П., срещу решение №199 от 09.03.2021 г. по в. гр. дело № 2612/2020 г. на Софийския апелативен съд, в частта, с която е потвърдено решение № 139 от 10.04.2019г. по гр. дело № 914/2016 г. на Окръжен съд - Велико Търново, в обжалваната му част относно 2/3 идеални части от правото на собственост върху процесния недвижим имот. С първоинстанционното решение е уважен иск с правно основание чл.42, ал.2 ЗЗД, като договор за покупко-продажба, обективиран в нотариален акт № ..., том ..., per. № ..., дело № ... от 2016г. на нотариус Д., peг. № 145, [населено място], на следния недвижим имот: находящ се в [населено място], [улица], съответно идентифициран, включително с граници и съседи - самостоятелен обект в сграда с идентификатор .., обект ..., който самостоятелен обект се намира в сграда № .., разположена в поземлен имот с идентификатор със застроена площ от 51.92 кв.м., с предназначение на самостоятелния обект: за търговска дейност, на едно ниво, състоящ се от: търговска зала, склад и коридор, и изба 20, юг - двор и коридор, изби и офис № 2 и при съседни самостоятелни обекти: на същия етаж - няма, под обекта - няма, над обекта: ..., ..., заедно с 1.79896 % идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху поземлен имот с идентификатор ..., както и 11.95/ 690 идеални части от ПИ с идентификатор ..., целият с площ от 690 кв.м., с трайно предназначение на територията: урбанизирана, с начин на трайно ползване: за друг вид застрояване, стар идентификатор - няма, номер по предходен план:[ЕИК], квартал 32А, парцел ..., при съседи: ..., ..., ..., ..., сключен между С. С. С., в качеството му на продавач, представляван от своя пълномощник А. С. С., и М. А. С., в качеството й на купувач, е прогласен ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари