*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 65

  София, 19.04.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Първо гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на петнадесети април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: ДИЯНА ЦЕНЕВА

  Членове: БОНКА ДЕЧЕВА

  ВАНЯ АТАНАСОВА

  изслуша докладваното от съдията Ваня Атанасова гр.д. № 329/2022 година.

  Производството е по чл. 307, ал. 1 ГПК.

  Подадена е молба вх. № 268239/07. 04. 2021 г. от Р. М. А., ЕГН [ЕГН], уточнена с молба вх. № 277522/3. 11. 2021 г., подадена от Р. М. А., чрез назначения й особен представител адв. И. Я., АК – Русе, за отмяна на влязло в сила решение № 337 от 6. 11. 2020 г. по в. гр. д. № 488/2020 г. на Русенския окръжен съд, потвърждаващо решение № 465 от 19. 03. 2020 г. по гр. д. № 4747/2018 г. на РРС, с което е допусната делба на недвижим имот – апартамент № 4, находящ се в [населено място],[жк], [улица], в [жилищен адрес] с площ от 67, 11 кв.м., ведно с избено помещение № 4, с площ от 3,59 кв.м., нанесен като самостоятелен жилищен обект с идентификатор .....по одобрената кадастрална карта на [населено място], между следните лица и при посочените дялове: Н. А. Б. и Н. А. Я. – по 10/40 ид.ч. за всеки от тях, Р. М. А. и М. М. А. - по 5/40 ид.ч. за всеки от тях, Д. С. А., С. С. А., А. С. И. и Ю. С. А. – по 2/40 ид.ч. за всеки от тях и Д. Я. Й. – 2/40 ид.ч.

  Твърди се, че делбеното производство е висящо във втората му фаза, както и че молителката узнала за постановеното въззивно решение, чиято отмяна иска, след като работодателят й я бил уведомил за наложен запор върху заплатата й по изпълнително дело, образувано въз основа на изпълнителен лист, издаден срещу нея за присъдено с въззивното решение, в полза на особен представител на друг съделител, възнаграждение.

  Твърди се, че пред първата и въззивната инстанция молителката е била редовно призована и представлявана от пълномощника й адв. П. М., но е било допуснато процесуално нарушение на чл. 47, ал. 6 ГПК по отношение на съделителя С. С. А.. Последният със заявление вх. № 8161/6. 10. 2020 г. до РОС е заявил, че вече се намира на територията на Република България, посочил ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари