*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 641

  София, 18.07.2022 г.

  В И М Е Т О НА Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на седемнадесети май, две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: МАРИО ПЪРВАНОВ

  Членове: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА МАЙЯ РУСЕВА

  изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело №368/2022 г.

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на „Авенди“ ООД, [населено място], подадена от адвокат В. Д., срещу решение №1348 от 28.07.2021 г. по в. гр. дело № 1680/2021 г. на Варненския окръжен съд, с което е потвърдено решение №127 от 19.03.2021г. по гр. дело №10995/2020 год. на Варненския районен съд. С първоинстанционното решение е признато за незаконно и е отменено уволнението на А. В. С., извършено със заповед № HR315 от 03.07.2020 г. и заповед № 2833 от 03.07.2020 г. на „Авенди“ ООД, представлявано от управителя си Х. Д. Б., на основание чл. 344, ал. 1, т. 1 КТ.

  Ответникът по касационната жалба - А. В. С., [населено място], не представя отговор по касационната жалба в законоустановения срок.

  Въззивният съд е приел за установено по делото следното от фактическа и правна страна: между А. С. и „Авенди“ ООД е сключен безсрочен трудов договор от 12.07.2016 г., по силата на който С. е изпълнявала длъжността „Специалист развитие на пазара, он трейд“ при „Авенди“ ООД, както и, че ответникът е издал заповед №HR315/03.07.2020г. за налагане на дисциплинарно наказание - уволнение и заповед №2833/03.07.2020 г. за прекратяване на трудовото правоотношение на ищцата. Дисциплинарното наказание е наложено за множество нарушения.

  При разглеждане на трудовия спор по същество, въззивният съд е направил изводи относно липсата на доказателства за извършването на посочените в заповедта нарушения на трудовата дисциплина. Наличието на интимни отношения между ищцата и нейния пряк ръководител Р. Й. са бил известни на всички и са съществували много преди посочената в заповедта дата. Служителите не са криели връзката си, а въпреки знанието за този факт, никой от висшестоящите им ръководители не са изразили несъгласието си с техните отношения, нито становище, че те пречат на коректното изпълнение на служебните им задължения. Не се установява и извършването на нарушения от ищцата във връзка с предоставянето на бонуси и двойни отстъпки в отклонение от политиката на работодателя, нито снабдяването само на конкретни обекти с ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари