*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 636

  София, 18.07. 2022 г.

  В И М Е Т О НА Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на трети май, две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: МАРИО ПЪРВАНОВ

  Членове: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА МАЙЯ РУСЕВА

  изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело № 4/2022 г.

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на И. К. Г., [населено място], подадена от пълномощника и адвокат М. Ц., срещу решение №66 от 09.08.2021 г. по в. гр. дело №256/2021 г. на Варненския апелативен съд, с което след частична отмяна на решение № 260020 от 22.02.2021 г. по гр. дело № 1687/2019 г. на Варненския окръжен съд жалбоподателката е осъдена да заплати на М. И. Ч. сумата 29 316.17 лева, с която неоснователно се е обогатила, на основание чл.59 ЗЗД, ведно със законната лихва върху главницата, считано от датата на подаване на исковата молба – 05.09.2019г. до окончателното й изплащане.

  Ответникът по касационната жалба М. И. Ч., чрез пълномощника адвокат Х. Х., оспорва касационната жалба.

  Въззивният съд е приел, че страните по делото са родители на детето К. М. Ч., [дата на раждане] От 2008 г.-2009 год., в т.ч. и през исковия период /29.09.2014г. – 21.02.2017г./, М. Ч. и И. Г. са живеели съвместно, на семейни начала, поддържайки общо домакинство и грижейки се за роденото от това съжителство дете. От м.януари 2015г. са се преместили да живеят в закупеното от Г. жилище, находящо се на [улица]. За исковия период И. Г. е разполагала с дебитна карта на свое име към валутната сметка на ищеца, открита през 2013г. в „Уникредит Булбанк“ АД, както и че с нотариално заверено пълномощно, рег. № 950/07.03.2014г. тя е била упълномощена да го представлява пред банковата институция като се разпорежда с банковите му сметки и преводи от страната и чужбина, извършва всички операции по тях, без ограничения – да внася суми, да тегли суми, да нарежда операции за обмяна на валута, да нарежда трансфери; да открива и закрива сметки, да подава необходимите документи и да получава всякакви карти /дебитни, кредитни и др./ и пин- кодове по тях; да получава извлечения и информация по банковите му сметки. Видно от приетото по делото банково извлечение за движението на тази сметка и заключението ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари