*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  - 7 -

  ОПРЕДЕЛЕНИЕ

  № 621

  гр. София, 02.08.2022 година.

  Върховният касационен съд, гражданска колегия, ІV-то отделение, в закрито заседание на 18.05.2022 (осемнадесети май две хиляди двадесет и втора) година в състав:

  Председател: Зоя Атанасова

  Членове: Владимир Йорданов

  Димитър Димитров

  като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело № 535 по описа за 2022 година, за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 от ГПК и е образувано по повод на касационна жалба с вх. № 18 254/16.09.2021 година, подадена от Д. С. С. (майка на детето Б. Д. И., родено на 06.01.2016 година и упражняваща родителските права по отношение на него), срещу част от решение № 1369/02.08.2021 година на Окръжен съд Варна, постановено по гр. д. № 1473/2021 година.

  С обжалваното решение съставът на Окръжен съд Варна е отменил изцяло първоинстанционното решение № 260 288/02.02.2021 година на Районен съд Варна, гражданско отделение, ХХV-ти състав, постановено по гр. д. № 19 676/2019 година като е постановил ново, с което на основание чл. 128, ал. 3 от СК е определен режим на лични отношения на Г. Х. И. и Владимир Йорданов И. с техния внук Б. Д. И., [дата на раждане] , само за времето когато бащата Д. В. И. отсъства от страната, поради служебна ангажираност, като е отхвърлил искането за определяне на режим на такива отношения по реда на чл. 128, ал. 1 от СК.

  В касационната си жалба Д. С. С. излага доводи за това, че обжалваното решение в частта му по чл. 128, ал. 3 от СК е постановено в нарушение на материалния закон и при съществено нарушение на съдопроизводствените правила, което от своя страна е довело и до неговата необоснованост, като иска неговата отмяна и постановяването на ново, с което иска по чл. 128, ал. 3 от СК на Г. Х. И. и Владимир Йорданов И. за определяне на режим на лични отношения с детето Б. Д. И. бъде отхвърлен. В изложението си по чл. 284, ал. 3, т. 1 от ГПК касаторката твърди, че са налице предвидените в чл. 280, ал. 1, т. 3 от ГПК основания за допускане на обжалваното решение до касационен контрол.

  Ответниците по касационната жалба Г. Х. И. и Владимир Йорданов И. не са подали отговор на същата, като не са изразили становище по допустимостта и основателността й.

  Д. С. С. е била уведомена за обжалваното ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари