Определение №61/17.03.2022 по дело №358/2022


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 61

  София, 17.03.2022 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито заседание на петнадесети март през две хиляди и двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОНКА ДЕЧЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

  ВЕСЕЛКА МАРЕВА

  като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова ч. гр. д. № 358 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 274, ал. 2 ГПК.

  Образувано е по частна жалба с вх. № 66124 от 04.08.2021 г. от Л. В. Й. против определение № 60102 от 09.06.2021 г., постановено по гр. д. № 1367 по описа за 2021 г. на Върховния касационен съд на Република България, II г. о., с което е оставена без разглеждане молбата й за отмяна на влязло в сила решение № 136 от 03.04.2017 г. по в. гр. д. № 58 описа за 2015 г. на Софийския окръжен съд, с което са отхвърлени като неоснователни предявените от Л. В. Й., В. Н. Н. и Р. Н. Н. срещу Ц. Г. Ц. и други ответници искове за делба на подробно описаните в решението недвижими имоти.

  В жалбата са наведени оплаквания за неправилност и необоснованост на атакуваното определение, иска се отмяната му и разглеждане на молбата по същество.

  В срока по чл. 276, ал. 1 ГПК ответникът В. Н. Н., заявява, че жалбата е основателна.

  Ответниците по жалбата Р. Н. Н., Л. С. Ц., Г. Ц. А., М. Г. Ц., В. Г. Ц., Н. Х. Г., А. Х. Г., Т. М. Т., А. М. Д., Н. К. М., П. М. П., М. М. Ш., М. Н. М., Н. Г. Н., А. Т. Т., Р. Т. Т., И. П. М., К. Б. П., В. С. В., М. С. В., М. Д. К., И. Д. Б., К. Н. Ц., Г. Н. Ц. и М. Н. Ц. не са подали отговор и не вземат становище по жалбата.

  Настоящият състав на ВКС приема, че частната жалба е процесуално допустима, но разгледана по същество е неоснователна по следните съображения:

  В обжалваното определение, съставът на Второ гражданско отделение на ВКС е приел, че молбата за отмяна се основава на твърдение за наличие на нови обстоятелства, които според молителката са от значение за изхода ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари