Определение №60909/21.12.2021 по дело №1928/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60909

  София, 21.12.2021 година

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и седми октомври две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Декова гражданско дело № 1928 по описа на Върховния касационен съд за 2021 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Постъпила е касационна жалба от М. С. Д., чрез пълномощника адв. Р. К., против въззивно решение № 260086 от 09.03.2021 г., постановено по в. гр. д. № 74/2021 г. по описа на Окръжен съд - Пазарджик, с което е потвърдено решение № 260248 от 27.11.2020 г., постановено по гр. д. № 84/2020 г. по описа на Районен съд - Пазарджик, с което е отхвърлен предявения от М. С. Д. против К. Й. Д. иск с правно основание чл. 284, ал. 2, вр. чл. 292, ал. 2, вр. чл. 79, ал. 1, предл. 1-во ЗЗД за осъждане на ответника да прехвърли на ищцата правото на собственост върху недвижим имот УПИ-І-32 в кв. 4 по плана на [населено място], общ. С., обл. П., [улица], с площ от 730 кв. м. при съседи: от двете страни улица, УПИ *- 32 на наследници на Й. В. С. и УПИ *3 – Н. В. С., ведно с построените в него: едноетажна масивна жилищна сграда с площ от 65 кв. м., паянтова жилищна сграда с площ от 35 кв. м. и паянтова жилищна сграда с площ от 15 кв. м., както и УПИ ХVІ-32 в кв. 4 по плана на същото село, административен адрес: [населено място], общ. С., обл. Пазарджик, [улица], с площ от 705 кв. м. при съседи: улица, УПИ І- 32 – наследници на Й. В. С. и УПИ ХV- 35 – Г. Бл. С. и С. Б. С., както и собствеността върху лек автомобил марка и модел „Опел Вектра“ с рег. [рег.номер на МПС] , цвят червен, с идентификационен номер* и двигател без номер и са присъдени съдебни разноски.

  Касаторът счита, че е налице основание по чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК за допускане на касационно обжалване.

  Ответникът по жалбата К. Й. Д. в писмен отговор, подаден чрез пълномощника адв. И. П., оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване и излага съображения за неоснователност на жалбата. Претендира разноски.

  Касационната жалба е допустима – подадена е в срока по чл. 283 ГПК, срещу обжалваемо ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари