Определение №60834/17.12.2021 по дело №4137/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 60 834

  София, 17. 12.2021 г.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Четвърто отделение, в закрито заседание на двадесет и пети ноември две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ХРИСТОВА

  като разгледа докладваното от съдия М.Христова гр.дело № 4137 по описа за 2021г. взе предвид следното:

  Производството по делото е образувано по касационна жалба от Ц. О. М., чрез адвокат И. В., срещу въззивното решение на Плевенски окръжен съд №139/17.06.2021г. по в.г.д.№326/2021г., в частта, с която е определен режим на личен контакт на детето Ц. Ц. М. с касатора и в частта, с която е определен размерът на дължимата от последния месечна издръжка за разликата над 180 лв. до 200 лв.

  В жалбата са изложени доводи за неправилност, незаконосъобразност и немотивираност на атакуваното решение. Твърди се, че същото е постановено при допуснати съществени процесуални нарушения, поради неправилна оценка на събраните по делото доказателства.

  Насрещната страна Р. П. П., редовно уведомена чрез адв.А., не е депозирала писмен отговор в срока по чл.287, ал.1 от ГПК и не изразява становище по жалбата.

  Съставът на Върховния касационен съд намира, че касационната жалба е допустима.

  Подадена е в срока по чл. 283 ГПК, от легитимирана страна, срещу подлежащ на обжалване съдебен акт, и отговаря на изискванията по чл. 284, ал. 1 и 2 ГПК.

  Приложено е изложение по чл. 280, ал. 1 ГПК, с което са изпълнени и условията на чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК.

  По заявените основания за допускане на касационното обжалване, съставът на Върховния касационен съд, четвърто гражданско отделение, намира следното:

  Въззивният съд е отменил решението на първостепенния Районен съд Червен бряг в частта, с която е определен режим на лични контакти на детето Ц. Ц. М. с бащата Ц. О. М. и е определил нов, както следва: всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца с право на преспиване по местоживеене на бащата за времето от 09.00 часа в събота, до 18.00 часа в неделя; един месец през лятната ваканция на детето, който не съвпада с платения годишен отпуск на майката; по време на Коледните празници, всяка нечетна година, от 09.30 часа на 24 декември до 18.00 часа на 25 декември; по време на Новогодишните празници, всяка четна година, от 09.30 часа на 31 декември до 18.00 часа на 01 януари; по време на Великденските празници, всяка четна година, от 09.30 часа на Велики четвъртък до 20.00 часа на В. събота и всяка нечетна година от 09.00 часа на В. неделя – В. до 20.00 часа на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари